Koleksi 50 Lagu Raya Terbaik Sepanjang Zaman

|  15 comments

Berikut adalah senarai 50 tajuk lagu raya klasik paling popular sepanjang zaman. Koleksi lagu raya lama yang malar segar dan lagu baru ini merupakan lagu-lagu raya yang mampu menerbitkan mood hari raya buat para pendengar. Lagu-lagu ini sering berkumandang di radio setiap kali menjelangnya Hari Raya Aidilfitri.

Pastinya anda mempunyai lagu raya kegemaran anda sendiri, yang kena dengan jiwa dan akan mengimbau kenangan indah sambutan Aidilfitri anda. Lagu raya yang mana menggamit nostalgia hari raya anda? Yang mana satu paling best, paling syahdu? Sila kongsi di ruangan komen.


50 Lagu Hari Raya Terbaik Sepanjang Zaman

lagu raya paling best terbaik

Sila klik pada nama lagu untuk melihat hasil carian video lagu tersebut menerusi Google.

Kami tidak menyediakan sabarang fail (mp3 atau zip) untuk didownload.

  1. Fazidah Joned - Selamat Hari Raya
  2. Dayang Ku Intan - Senandung Hari Raya Untukmu
  3. Junainah M Amin - Suasana Riang Di Hari Raya
  4. M. Nasir - Satu Hari Di Hari Raya
  5. Ahmad Jais - Selamat Hari Raya
  6. Sanisah Huri - Bersabarlah Sayang
  7. Sanisah Huri - AidilFitri
  8. Sanisah Huri - Joget AidilFitri
  9. Aishah - Pulanglah
  10. Aishah - Setitis Cahaya di Aidilfitri
  11. Rahimah Rahim - Selamat Berhari Raya
  12. Aman Shah - Kepulangan Yang Di Nanti
  13. Amy Mastura - Setahun Sekali
  14. Rafeah Buang - Bila Takbir Bergema
  15. Black Dog Bone - Cahaya Di Aidilfitri
  16. D.J Dave - Menjelang Hari Raya
  17. P. Ramlee - Dendang Perantau
  18. Jay Jay - Hari Raya Bahagia
  19. S. Jibeng - Musafir Di Aidilfitri
  20. Mamat (Exist) - Ku Pohon Restu Ayah Dan Bonda
  21. Sharifah Aini - Suasana Hari Raya
  22. Sharifah Aini - Hari Yang Mulia
  23. Sharifah Aini dan Hail Amir - Bisikan Hati Di Pagi Raya
  24. Siti Nurhaliza - Anugerah AidilFitri
  25. Siti Nurhaliza - Sesuci Lebaran
  26. Siti Nurhaliza - Air Mata Syawal
  27. Sudirman - Balik Kampung
  28. Sudirman - Dari Jauh Ku Pohon Maaf
  29. Sudirman - Selamat Hari Raya
  30. Uji Rashid - Doa Di Hari Mulia
  31. Uji Rashid dan Hail Amir - Seloka Hari Raya
  32. Sheila Majid - Hari Mulia
  33. Anuar dan Ellina - Suasana Hari Raya
  34. Azlina Aziz - Indahnya Beraya di Desa
  35. Noorkumalasari - Pulang Di Hari Raya
  36. Ziana Zain dan Awie - Halaman Asmara
  37. Bunkface - Anugerah Syawal
  38. Rosemaria Abd Hamid - Di Pagi Aidilfitri
  39. Khairil Johari Johar - Sepasang Kurung Biru
  40. Al Mizan - Selamat Berhari Raya
  41. A. Ramlie - Suara Takbir
  42. Eddy Noor Ali - Manusia Miskin Kaya
  43. Raihan dan NowSeeHeart - Satu Pagi di Hari Raya
  44. Saleem dan Jamal Abdillah - Lambaian Aidilfitri
  45. Jamal Abdillah - Salam Aidilfitri
  46. iamNEETA - Sepuluh Jari
  47. Ramlah Ram - Hari Raya Hari Bahagia
  48. Senario - Puasa Dan Raya
  49. Cenderawasih - Bersama Di Hari Raya
  50. Lagu raya Upin dan Ipin

Semoga senarai lagu-lagu popular hari raya ini bermanfaat buat para pembaca. Selamat berpuasa dan selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri.

15 comments

Blogger Top Star

Blogger Top Star

28 Julai, 2013 22:49
Memang terbaik semua lagi raya ni..saya suka dulu, kini dan selamanya.
sa'adah by atiehilmi

sa'adah by atiehilmi

10 Julai, 2015 22:33
Kalau killer, kakak pilih Dari Jauh Ku Pohon Maaf.. Hee~ Ade yang tersirat dalam lagu tu tepat memenah dihati kakak..
Tanpa Nama

Tanpa Nama

28 Jun, 2016 01:40
sepasang kurung biru should be on the list!
Tanpa Nama

Tanpa Nama

04 Julai, 2016 21:42
At first tak suka lagu ni (sebab sukakan oldies and classic punya lagu raya) ,tapi lepas dengar hari2 dlm tv, lagu Bunkface , Anugerah Syawal layak masuk list ni. What can I say? Lagu tu catchy
Tanpa Nama

Tanpa Nama

10 Julai, 2016 19:27
yup btol tu...sepasang kurung biru xde dlm list nie...
metalhead

metalhead

14 Julai, 2016 14:00
Musafir di aidilfitri bukan s.jibeng ke..aman shah-kepulangan yang dinanti kan..
Tanpa Nama

Tanpa Nama

25 Jun, 2017 10:32
@Balasan Betu betul...anugerah syawal bunkface mmg ptut lyk msuk dlm list nie...mmg sedap lgu tu...apapun selamat hari raya!
Tanpa Nama

Tanpa Nama

14 Julai, 2017 16:45
Lagu jamal abdilah salam aidilfitri patut paling atas tapi takde dalam senarai..
Tanpa Nama

Tanpa Nama

09 Mei, 2018 09:28
@Balasan mamat x suka kamu
Tanpa Nama

Tanpa Nama

13 Jun, 2018 02:54
@Balasan Ahahahhahaah padu
Tanpa Nama

Tanpa Nama

20 Jun, 2018 23:02
@Balasan akak pon memanah hati saya
Tanpa Nama

Tanpa Nama

29 Jun, 2018 04:39
Thanks :D Senang betul nak search lagu raya lagend every year! :D
shidi

shidi

09 Mei, 2019 09:44
Abiskan posa dulu......

Catat Ulasan

Cancel