Harga Dan Spesifikasi Honda City 2014 Baru

|  11 ulasan

Honda City 2014 baru ini dikuasakan dengan enjin 1.5 liter iVTEC dan transmisi automatik Continuous Variable Transmission (CVT). Honda City generasi keempat ini didatangkan dengan empat varian iaitu S, S+, E dan V dan lima pilihan warna: Brilliant Sporty Blue Metallic, Modern Steel Metallic, Crystal Black Pearl, Alabaster Silver Metallic dan Taffeta White.

Walaupun terdapat banyak penambahan, harga kereta ini jauh lebih murah dari model terdahulu. Antara kelengkapan-kelengkapan baru (bergantung pada model) ialah ECON Mode, Smart Entry with Push Start Button, air cond belakang, cruise control, beg udara sisi, Vehicle Stability Assist (VSA), suis audio dan telefon pada stereng, soket kuasa untuk gajet dan port USB.

Berikut adalah gambar-gambar, senarai harga serta spesifikasi penuh Honda City 2014.

honda city 2014

honda city 2014 rear galeri honda city 2014


Senarai harga Honda City 2014

Berikut adalah harga kenderaan On-The-Road (OTR) termasuk insuran dan aksesori standard. Harga ini sah untuk pendaftaran persendirian sahaja.

 

Honda City 1.5L S

Honda City 1.5L S+

Honda City 1.5L E

Honda City 1.5L V

Semenanjung Malaysia 75,800.00 78,800.00 83,800.00 90,800.00
Kota Kinabalu 76,800.00 79,800.00 84,800.00 91,800.00
Kuching 76,800.00 79,800.00 84,800.00 91,800.00
Miri & Sibu 76,800.00 79,800.00 84,800.00 91,800.00
Labuan 62,800.00 65,800.00 69,800.00 75,800.00
Langkawi 62,800.00 65,800.00 69,800.00 75,800.00


Spesifikasi Honda City 2014

Berikut adalah spesifikasi penuh (enjin, transmisi, sistem stereng dan brek, dimensi, tayar dan roda) Honda City 2014:

spesifikasi honda city 2014


Kelengkapan utama Honda City 2014

honda city 2014 major equipment

Sumber: Honda Malaysia

11 ulasan

wafacw

wafacw

22 Mac, 2014 03:10
huish... cantiknya... lagi power dr yang sebelum ni... kalau harga macam handset ker kan best... boleh kerap tukar-tukar kereta... hahahaha
Malaysia Tercinta

Malaysia Tercinta

22 Mac, 2014 17:04
@Balasan Tukar-tukar kereta ni bergantung kepada fe'el individu. Kalau yang suka tukar tu, mahalpun dorang tukar. Kalau macam saya ni hanset bertahun masih belum tukar :)
myrujukan

myrujukan

22 Mac, 2014 17:55
Honda memang terbaik, rekaan terbaru pun ok
Internship Malaysia

Internship Malaysia

23 Mac, 2014 17:26
Fuhh boleh tahan juga Honda City baharu ini harga pon sangat berpatutan!
Denaihati

Denaihati

02 April, 2014 16:40
Nampak lebih menarik keluaran terbaru ada 4 variasi dan harga bermula RM78k++ berbanding sebelum ni hanya ada 2 varisi bermula dari RM80k++ kalau tak silap.
MY@R

MY@R

02 April, 2014 19:25
sangat menarik..pasti ramai yang akan memilih kereta ini. Jenama yang terkenal dengan penjimatan minyak..ikhlas dari www.tepakku.com
jojo

jojo

13 Mei, 2014 19:11
Memang terbaik...kalo xde cukai tinggi dr gov...proton xde org bli
ct fiza

ct fiza

13 Mei, 2014 21:26
Huu.. full spec harga mudah dari aku beli dulu.. Tmbahan accesories pun bnyk.. Honda City yang dulu RM92K fir full spec..
Tanpa Nama

Tanpa Nama

09 Oktober, 2014 11:33
xde paddle shift...xmerasai city 09..thoorbaikk..mcm fereri

Catat Ulasan

Cancel
Click to go to top