Takwim / Kalendar Penggal Persekolahan 2018

|  1 comments

Maklumat perincian takwim atau kalendar untuk persekolahan tahun 2018. Takwim rasmi dari Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) ini memperincikan tarikh-tarikh mula dan akhir persekolahan setiap penggal, tarikh cuti sekolah, jumlah hari persekolahan dan jumlah hari cuti sekolah.

[Baharu] Takwim Penggal Persekolahan Tahun 2019

Tarikh-tarikh ini penting buat ibu bapa dalam merancang membuat semakan keputusan peperiksaan anak-anak melalui SAPS Ibu Bapa dan merancang percutian dengan anak-anak.

Perincian hari persekolahan dibahagikan mengikut kumpulan dan penggal, seperti berikut:


Takwim Persekolahan Kumpulan A

Berikut adalah takwim penggal persekolahan untuk sekolah-sekolah di negeri di mana hujung minggunya hari Jumaat: Negeri Kedah, Johor, Kelantan dan Terengganu.

penggal persekolahan 2018 kumpulan A


Takwim Persekolahan Kumpulan B

Berikut adalah takwim penggal persekolahan untuk sekolah-sekolah di negeri yang hujung minggunya hari Ahad: Negeri Perlis, Pulau Pinang, Perak, Selangor, Negeri Sembilan, Melaka, Pahang, Sabah, Sarawak, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Labuan & Putrajaya.

penggal persekolahan 2018 kumpulan B

Untuk muat turun fail pdf Takwim Sekolah 2018 sila klik sini.


Cuti Perayaan Sesi Persekolahan 2018

Disamping cuti penggal dan cuti pertengahan & akhir tahun, sekolah juga diperuntukkan cuti perayaan oleh KPM. Cuti ini tidak perlu diganti.

Berikut adalah jadual cuti perayaan melibatkan Tahun Baru Cina, Hari Raya Aidilfitri, Deepavali, Hari Kaamatan, Hari Gawai Dayak dan Hari Krismas bagi sesi persekolahan tahun 2018.

cuti perayaan 2018 kpm

Sila rujuk Kalendar Cuti Umum Dan Cuti Sekolah 2018 untuk membantu anda merancang percutian sekeluarga.

1 comments

Etuza

Etuza

19 Oktober, 2017 16:08
terbaik infor kaliender 2018

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

Cancel