Koleksi Soalan Percubaan Bahasa Arab SPM 2020, 2019, 2018

Koleksi soalan percubaan Bahasa Arab SPM seluruh negeri. Berikut adalah koleksi kertas soalan percubaan (trial papers) berserta skema jawapan untuk mata pelajaran Bahasa Arab peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dari semua negeri bagi tahun 2018, 2019 dan 2020.

Selain soalan-soalan percubaan negeri, kami juga mengumpul soalan-soalan percubaan SPM dari SBP dan MRSM dan juga soalan-soalan peperiksaan sebenar SPM tahun-tahun lepas.

Soalan Trial Bahasa Arab SPM + Skema Jawapan

Soalan-soalan peperiksaan percubaan SPM Bahasa Arab Kertas 1 (2361/1) dan Kertas 2 (2361/2) dari setiap negeri disenaraikan di bawah. Sila klik pada pautan soalan/jawapan untuk paparan atau muat turun. Senarai kertas soalan dan skema jawapan trial SPM untuk subjek Bahasa Arab ini akan dikemaskini dari masa ke masa.

Soalan Percubaan Bahasa Arab SPM 2020

  • Soalan percubaan Bahasa Arab SPM 2020 Kertas 1 dan Kertas 2 negeri Perlis, Kedah, Pulau Pinang, SBP, Melaka, Pahang, Kelantan, YIK Kelantan, Terengganu, Perak, Negeri Sembilan, Johor dan Selangor boleh dimuat turun di pautan ini.
  • Skema jawapan bagi soalan percubaan Bahasa Arab SPM 2020 negeri Perlis, Kedah, Pahang, Kelantan, YIK Kelantan, Terengganu, Negeri Sembilan dan Selangor boleh dimuat turun di pautan ini.

Senarai Soalan Percubaan Bahasa Arab SPM 2019

Soalan Percubaan Bahasa Arab SPM 2018

soalan percubaan trial Bahasa Arab SPM

Semoga kompilasi soalan-soalan percubaan Bahasa Arab SPM dari seluruh negeri ini dapat membantu para calon mengulangkaji dalam mempersiapkan diri untuk menduduki peperiksaan SPM tahun ini.

Penafian: Fail-fail kertas soalan dan jawapan peperiksaan percubaan SPM di atas tidak dimuat naik, tidak dihoskan dan tidak dimiliki pihak malaysiatercinta.com. Kami hanya memaut kepada sumber-sumber sedia ada di internet. Kredit kepada sumber dan uploader asal – bumigemilang.com, sumberpendidikan.com, bahasasyurga.net, sistemguruonline.my dan lain-lain.