Jadual, Keputusan Dan Kedudukan Terkini Bundesliga 2021-2022

Berikut adalah jadual, live score, keputusan dan kedudukan terkini Bundesliga 2021-2022.

Bundesliga adalah liga bolasepak profesional utama Jerman dan musim ini merupakan musim ke-59. Tarikh Bundesliga musim 2021/2022 dijadualkan bermula pada 13 Ogos 2021 dan akan berakhir pada 14 Mei 2022.

Juara bertahan Bundesliga ialah kelab tersohor Bayern Munich.

18 kelab akan bersaing dalam Bundesliga 2021-22 Jerman, iaitu:

FC Augsburg, Hertha BSC, Union Berlin, Arminia Bielefeld, VfL Bochum, Borussia Dortmund, Eintracht Frankfurt, SC Freiburg, Greuther Filrth, 1899 Hoffenheim, 1. FC Koln, RB Leipzig, Bayer Leverkusen, Mainz O5, Borussia Monchengladbach, Bayern Munich, VfB Stuttgart dan VfL Wolfsburg

Jadual Dan Keputusan Perlawanan Bundesliga Jerman

Berikut adalah live scoreboard serta jadual perlawanan-perlawanan akan datang dan keputusan perlawanan-perlawanan terkini Bundesliga Jerman. Tarikh dan masa perlawanan adalah mengikut waktu Malaysia.

Jadual Dan Keputusan Bundesliga Jerman

jadual, keputusan dan live score Bundesliga Germany FC Augsburg, Hertha BSC, Union Berlin, Arminia Bielefeld, VfL Bochum, Borussia Dortmund, Eintracht Frankfurt, SC Freiburg, Greuther Filrth, 1899 Hoffenheim, FC Koln, RB Leipzig, Bayer Leverkusen, Mainz O5, Borussia Monchengladbach, Bayern Munich, VfB Stuttgart dan VfL Wolfsburg

Kedudukan Bundesliga Jerman

Jadual berikut memaparkan carta kedudukan terkini pasukan-pasukan dalam Bundesliga.

Kedudukan Bundesliga Jerman

Semoga info mengenai jadual serta keputusan Liga Bundesliga Jerman ini berguna buat para peminat sukan bolasepak Eropah khususnya liga Germany.

Sila tekan Ctrl + D untuk bookmark.

Entri berkaitan: