Jadual, Keputusan Dan Kedudukan Terkini Bundesliga 2022-2023

Berikut adalah jadual, live score, keputusan dan kedudukan terkini Bundesliga 2022-2023.

Bundesliga adalah liga bolasepak profesional utama Jerman dan musim ini merupakan musim ke-60. Tarikh Bundesliga musim 2022/2023 dijadualkan bermula pada 5 Ogos 2022 dan akan berakhir pada 27 Mei 2023.

Juara bertahan Bundesliga ialah kelab tersohor Bayern Munich yang merupakan juara 10 kali berturut-turut sejak 2013.

18 kelab akan bersaing dalam Bundesliga 2022-23 Jerman, iaitu:

FC Augsburg, Hertha BSC, Union Berlin, VfL Bochum, Werder Bremen, Borussia Dortmund, Eintracht Frankfurt, SC Freiburg, 1899 Hoffenheim, 1. FC Koin, RB Leipzig, Bayer Leverkusen, Mainz 05, Monchengladbach, Bayern Munich, Schalke 04, VfB Stuttgart dan VfL Wolfsburg

Jadual Dan Keputusan Perlawanan Bundesliga Jerman

Berikut adalah live scoreboard serta jadual perlawanan-perlawanan akan datang dan keputusan perlawanan-perlawanan terkini Bundesliga Jerman. Tarikh dan masa perlawanan adalah mengikut waktu Malaysia.

Jadual Dan Keputusan Bundesliga Jerman

jadual, keputusan dan live score Bundesliga Germany FC Augsburg, Hertha BSC, Union Berlin, VfL Bochum, Werder Bremen, Borussia Dortmund, Eintracht Frankfurt, SC Freiburg, Hoffenheim, FC Koin, RB Leipzig, Bayer Leverkusen, Mainz, Monchengladbach, Bayern Munich, Schalke, Stuttgart dan Wolfsburg

Kedudukan Bundesliga Jerman

Jadual berikut memaparkan carta kedudukan terkini pasukan-pasukan dalam Bundesliga.

Kedudukan Bundesliga Jerman

Semoga info mengenai jadual serta keputusan Liga Bundesliga Jerman ini berguna buat para peminat sukan bolasepak Eropah khususnya liga Germany.

Entri berkaitan: