Jadual Dan Keputusan UEFA Champions League UCL 2022-2023

Jadual dan keputusan UEFA Champions League UCL 2022-23. Berikut adalah live-score, jadual dan keputusan terkini perlawanan-perlawanan bolasepak Liga Juara-juara Eropah / UEFA Champions League (UCL) untuk musim 2022-2023.

Liga Juara-Juara UEFA (UCL) adalah pertandingan bola sepak kelab tahunan yang dianjurkan oleh Persatuan Persatuan Bola Sepak Eropah (UEFA). Ia adalah salah satu kejohanan yang paling berprestij di dunia dan disertai oleh kelab-kelab terbaik dari negara-negara anggota UEFA, untuk menentukan pasukan terbaik di Eropah.

Musim 2022-2023 ini merupakan musim yang ke-68 UCL. Pertandingan peringkat kumpulan akan berlangsung mulai 6 September 2022. Perlawanan akhir UCL 2022-23 akan diadakan di Atatürk Olympic Stadium di Istanbul, Turkiye pada 10 Jun 2023.

Juara bertahan ialah kelab Real Madrid dari Sepanyol.

32 kelab akan melayakkan diri untuk bertanding dalam group stage Liga Juara-Juara Eropah 2022-2023 ialah:

Ajax, Atletico Madrid, Barcelona, Bayern Munich, Benfica, Celtic, Chelsea, Club Brugge, Copenhagen, Dinamo Zagreb, Dortmund, Frankfurt, Inter Milan, Juventus, Leipzig, Leverkusen, Liverpool, M. Haifa, Manchester City, Marseille, AC Milan, Napoli, Paris Saint-Germain, Plzen, Porto, Rangers, Real Madrid, Salzburg, Sevilla, Shakhtar Donetsk, Sporting CP dan Tottenham Hotspur.

jadual, live score, keputusan semalam pagi tadi UEFA champion league liga juara eropah UCL

Keputusan Terkini Dan Jadual UEFA Champions League 2022/23

Live widget di bawah memaparkan keputusan perlawanan-perlawanan terbaru, serta jadual perlawanan-perlawanan akan datang. Keputusan akan dikemaskini secara automatik. Tarikh dan masa perlawanan adalah mengikut waktu Malaysia.

JADUAL DAN KEPUTUSAN UEFA CHAMPIONS LEAGUE

Widget oleh FcTables

Entri berkaitan: