Bantuan Persekolahan RM100 Diagihkan 15 Januari

|  6 comments

Bantuan khas awal persekolahan yang bernilai RM100 akan diagihkan bermula 15 Januari 2014 secara berperingkat.  Insentif ini melibatkan semua murid sekolah rendah dan menengah (pelajar tahun satu hingga tingkatan lima).

Jika diberikan pilihan saya lebih suka jika harga bahan api dan elektrik dikekalkan. Tak perlu beri bantuan pseudo sebegini pun takpe. Bantuan ini hanya memberi kesan feel good yang sementara, sedangkan kesan kenaikan harga barang dikekal sampai bila-bila.

bantuan persekolahan 1Malaysia

Tapi dah orang nak beri, jika layak kita ambil je lah. BR1M pun jika layak, apply jangan tak apply.

6 comments

Unknown

Unknown

31 Disember, 2013 14:38
alhamdulillah .. syukur, dapat juga meringankan beban..

Boleh jenguk mama di sini.. Mamaniza.com
Pha Is

Pha Is

02 Januari, 2014 10:06
stuju.. 100 sekarang ni pakai sekejap je dah habis. lepas tu nk tangggung harga barang yg meningkat sepanjang tahun..
emarieys

emarieys

02 Januari, 2014 11:12
beli buku pun tak lepas...tk boleh buat tambah-tambah...
mselim3

mselim3

05 Januari, 2014 07:45
Assalammualaikum...

dapat meringan beban..

mselim3

Catat Ulasan

Cancel