Semakan Ujian Kelayakan Calon Guru (UKCG) PISMP Ambilan 2019

|  11 comments

Semakan panggilan Ujian Kelayakan Calon Guru (UKCG) bagi calon guru yang memohon kemasukan ke Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP) ambilan 2019. Perkongsian maklumat untuk semua calon lepasan SPM, calon laluan khas SMA/SMU dan UEC, dan calon laluan khas MBK yang telah membuat permohonan ke IPG ambilan 2019.


Tarikh Dan Tempoh Semakan UKCG

Semakan boleh dibuat secara online bermula dari 2 April 2019 hingga 8 April 2019.

Sekiranya anda telah memohon ke PISMP Ambilan 2019, sila lakukan semakan samada anda dipanggil untuk Ujian Kelayakan Calon Guru (UKCG). Hanya calon yang lulus Ujian Kelayakan Calon Guru (UKCG) sahaja layak dipanggil untuk ditemuduga.


Cara Membuat Semakan UKCG

Sila layari Semakan Keputusan Calon Guru PISMP IPG 2019.

Semakan Ujian Kelayakan Calon Guru (UKCG) bagi PISMP

Ujian Kelayakan Calon Guru (UKCG) dijadualkan diadakan pada 07-04-2019 hingga 10-04-2019. Sila rujuk tarikh-tarikh penting permohonan PISMP IPG untuk jadual aktiviti permohonan IPG 2019.

Semoga calon yang memohon berjaya menduduki Ujian Kelayakan Calon Guru (UKCG).

11 comments

minass ful

minass ful

24 Mac, 2015 12:03
dekat mana nk cek samaada layak atau tidak...saya dah bukak dah laman web yang admin bagi...tapi x tau nak cek kat mna..peningya saya...admin boleh tolong tak.....sila inform kat email saya dikna.cute@yahoo.com
Tanpa Nama

Tanpa Nama

24 Mac, 2015 12:26
link tak boleh buka
Tanpa Nama

Tanpa Nama

24 Mac, 2015 12:36
macam mana nak check? tak boleh isi ic pun kat sana
Tanpa Nama

Tanpa Nama

24 Mac, 2015 13:40
x boleh letak ic pun....
Tanpa Nama

Tanpa Nama

24 Mac, 2015 13:44
npa x bolh semak.. :(
Tanpa Nama

Tanpa Nama

24 Mac, 2015 13:55
hai guys.anda boleh semak keputusan ujian UKCG dari pukul 6pm.
i baru call Unit pengambilan.
Gud luck guys,semoga berjaya
Tanpa Nama

Tanpa Nama

24 Mac, 2015 14:18
Link ukcg tu xdpt buka .
Tanpa Nama

Tanpa Nama

24 Mac, 2015 14:20
Ok . Thanks guys .
Tanpa Nama

Tanpa Nama

24 Mac, 2015 15:19
Okayy.. Thanks for the information
Tanpa Nama

Tanpa Nama

24 Mac, 2015 15:37
@Balasan THNX BRO.. U HELP MUCH.. I TIRED ADY SPAMMING ON DAT PAGE.. WAITING FOR THE RESULT.. AT LAST I KNEW JUST WAIT ON6PM.. TYVM
Annad Nadjihah

Annad Nadjihah

24 Mac, 2015 16:00
Okeyy..terima kasih. Info yg sangat membantu :)
Ulasan ditutup