Jadual Dan Keputusan UEFA Champions League UCL 2020-21

|  1 comments

Jadual dan keputusan UEFA Champions League UCL 2020-21. Berikut adalah live-score, jadual dan keputusan terkini perlawanan-perlawanan bolasepak Liga Juara-juara Eropah / UEFA Champions League (UCL) untuk musim 2020-2021.

Liga Juara-Juara UEFA (UCL) adalah pertandingan bola sepak kelab tahunan yang dianjurkan oleh Persatuan Persatuan Bola Sepak Eropah (UEFA). Ia adalah salah satu kejohanan yang paling berprestij di dunia dan disertai oleh kelab-kelab terbaik dari negara-negara anggota UEFA, untuk menentukan pasukan terbaik di Eropah.

Musim 2020/21 ini merupakan musim yang ke-66 UCL. Pertandingan akan berlangsung mulai 20 Oktober 2020 hingga 29 Mei 2021. Perlawanan akhir UCL 2020-21 akan diadakan di Ataturk Olympic Stadium di Istanbul, Turki.

Juara bertahan ialah kelab Bayern Munich dari Jerman.

32 kelab akan melayakkan diri untuk bertanding dalam peringkat kumpulan Liga Juara-Juara Eropah 2020/21 ialah:

AFC Ajax, Atalanta, Club Atlético de Madrid, FC Barcelona, Bayern Munich, Chelsea, Club Brugge, Borussia Dortmund, Dynamo Kyiv, Ferencváros, Internazionale, İstanbul Başakşehir, Juventus, Krasnodar, Lazio, Leipzig, Liverpool, Lokomotiv Moskva, Manchester City, Manchester United, Marseille, Midtjylland, Borussia Mönchengladbach, Olympiacos, Paris Saint-Germain, Porto, Real Madrid, Rennes, Salzburg, Sevilla, Shakhtar Donetsk dan Zenit.

jadual, live score, keputusan semalam pagi tadi UEFA champion league liga juara eropah UCL

Keputusan Terkini Dan Jadual UEFA Champions League 2020/21

Live widget di bawah memaparkan keputusan perlawanan-perlawanan terbaru, serta jadual perlawanan-perlawanan akan datang. Keputusan akan dikemaskini secara automatik. Tarikh dan masa perlawanan adalah mengikut waktu Malaysia.

UEFA CHAMPIONS LEAGUE

Widget oleh FcTables

Sila tekan Ctrl + D untuk bookmark.

Entri berkaitan:

1 comments

Tanpa Nama

Tanpa Nama

29 September, 2016 19:51
Ok keputusan UCL semalam dah ada sini ... tak sempat tengok Liga Juara-Juara pagi tadi.
Ulasan ditutup