Jadual, Kedudukan Dan Keputusan Terkini La Liga 2021-2022

Berikut adalah jadual, live score, keputusan dan kedudukan terkini La Liga Sepanyol untuk musim 2021-2022. La Liga merupakan liga bolasepak divisyen satu (primera division) Sepanyol dan musim 2021/2022 merupakan musim ke-90 La Liga. Ia akan bermula pada 13 Ogos 2021 dan dijadualkan berakhir pada 22 Mei 2022.

Juara bertahan ialah kelab Atletico Madrid.

20 pasukan yang bertanding dalam La Liga Santander 2021-2022:

Real Sociedad, Atletico de Madrid, Villarreal CF, Real Madrid, Cadiz CF, Granada CF, Sevilla FC, Athletic Club, Valencia CF, Elche CF, Getafe CF, Real Betis, FC Barcelona, CA Osasuna, Deportivo Alaves, Levante UD, dan RC Celta, RCD Espanyol, Real Mallorca dan Rayo Vallecano

Jadual Dan Keputusan Live Score La Liga Sepanyol

Berikut adalah live scoreboard serta jadual perlawanan-perlawanan akan datang dan keputusan perlawanan-perlawanan terkini La Liga. Tarikh dan masa perlawanan adalah mengikut waktu Malaysia.

Jadual Dan Keputusan La Liga

jadual, keputusan dan live score La Liga Spain Real Sociedad, Atletico de Madrid, Villarreal CF, Real Madrid, Cadiz CF, Granada CF, Sevilla FC,  Athletic Club, Valencia CF, Elche CF, Getafe CF, Real Betis, FC Barcelona, CA Osasuna, Deportivo Alaves, Levante UD,  dan RC Celta, RCD Espanyol, Real Mallorca dan Rayo Vallecano

Kedudukan La Liga Sepanyol 2021-2022

Jadual berikut memaparkan carta kedudukan terkini pasukan-pasukan dalam La Liga.

Carta Kedudukan La Liga

Semoga info mengenai jadual serta keputusan perlawanan bolasepak La Liga ini berguna buat para peminat sukan bolasepak Eropah khususnya liga Spain.

Sila tekan Ctrl + D untuk bookmark.

Entri berkaitan: