Soalan Percubaan PT3 2018 Dan Skema Jawapan

Koleksi soalan peperiksaan percubaan PT3 2018 seluruh negeri dengan skema jawapan. Berikut adalah kompilasi kertas soalan percubaan (trial papers) berserta skema jawapan bagi ujian bertulis Pentaksiran Tingkatan Tiga (PT3) bagi semua subjek utama dari semua negeri bagi tahun 2018.

Selain soalan-soalan percubaan PT3 tahun 2018, kami juga mengumpul soalan-soalan percubaan tahun 2017 dan juga percubaan 2016.


Soalan Trial PT3 Dengan Skema Jawapan

Sila klik pada pautan untuk paparan atau download / muat turun soalan-soalan peperiksaan percubaan PT3 dari setiap negeri serta soalan-soalan dari SBP dan MRSM. Sila klik pada pautan soalan/jawapan untuk paparan atau muat turun. Senarai kertas soalan dan skema jawapan ini akan dikemaskini dari masa ke masa.


Soalan Peperiksaan Percubaan PT3 Tahun 2018


1. Bahasa Melayu (BM)

2. Bahasa Inggeris (BI)

3. Pendidikan Islam (PAI)
  • Kelantan (Soalan, Jawapan)
  • Terengganu (Soalan, Jawapan)
  • Perlis (Soalan, Jawapan)
  • SBP (Soalan, Jawapan)
  • MRSM (Soalan, Jawapan)

4. Matematik (Mathematics)

5. Sains (Science)

Koleksi Soalan Peperiksaan Percubaan PT3 Trial Papers


6. Kemahiran Hidup Bersepadu (KHB)

Semoga himpunan soalan-soalan percubaan PT3 dari semua negeri ini dapat membantu para calon mengulangkaji dalam mempersiapkan diri untuk menduduki peperiksaan PT3 tahun ini.

Penafian: Fail-fail kertas soalan dan jawapan peperiksaan percubaan PT3 di atas tidak dimuat naik, tidak dihoskan dan tidak dimiliki pihak malaysiatercinta.com. Kami hanya memaut kepada sumber-sumber sedia ada di internet. Kredit kepada sumber dan uploader asal.