Harga Minyak Petrol Dan Diesel November 2018

Harga minyak petrol dan diesel mulai 1 November 2018. Berapakah harga minyak petrol terkini Malaysia, adakah harga minyak bulan ini akan naik, turun atau kekal seperti bulan lepas? Berikut adalah harga minyak petrol RON 95, RON 97 dan diesel berkuatkuasa dari 1 - 30 November 2018 di seluruh negara untuk panduan pembaca. Harga ini adalah harga rasmi yang diumumkan oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK).

Bermula 7 Jun 2018, harga petrol RON95 dan diesel akan dikekalkan. Harga petrol RON97 akan berubah berdasarkan harga pasaran.

Harga runcit bahan api petrol dan disel Malaysia akan berubah setiap minggu mengikut pergerakan harga minyak mentah dunia. Buat masa ini harga baharu akan bermula pada jam 12:01 pagi setiap hari 1 haribulan. Penetapan harga minyak dibuat berdasarkan Purata Harga Pasaran bulan sebelumnya.


Harga Petrol dan Diesel Bulan November 2018

Harga bagi seliter minyak petrol dan diesel di semua stesen minyak di Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak adalah seperti berikut:

Minggu Petrol RON95 Petrol RON97 Diesel
November 2018 RM2.20 RM2.81 RM2.18

Untuk melihat rekod pergerakan naik turun harga minyak, sila layari Senarai Harga Mingguan Minyak Petrol Dan Diesel.

harga minyak petrol dan diesel terkini, harga minyak petrol hari ini, harga minyak esok

Semoga maklumat harga semasa petrol dan diesel ini berguna buat semua pembaca khususnya para pemandu kereta dan penunggang motosikal.

Baca juga: