Harga Minyak Petrol Dan Diesel Mulai 24 Mei 2018

Harga minyak petrol dan diesel mulai 24 Mei 2018. Berapakah harga minyak petrol terkini Malaysia, adakah harga minyak minggu ini akan naik, turun atau kekal seperti minggu lepas? Berikut adalah harga minyak petrol RON 95, RON 97 dan diesel berkuatkuasa dari 24 Mei 2018 di seluruh negara untuk panduan pembaca. Harga ini adalah harga rasmi yang diumumkan oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK).

Untuk makluman, harga runcit bahan api petrol dan disel Malaysia akan kekal pada harga sekarang buat masa ini berubah setiap minggu mengikut pergerakan harga minyak mentah dunia. Buat masa ini harga baharu akan bermula pada jam 12:01 pagi setiap hari Khamis. Penetapan harga minyak dibuat berdasarkan Purata Harga Pasaran minggu sebelumnya.


Harga Petrol dan Diesel Bermula 24 Mei 2018

Harga bagi seliter minyak petrol dan diesel di semua stesen minyak di Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak adalah seperti berikut:

Minggu Petrol RON95 Petrol RON97* Diesel
Bermula 24 Mei 2018 2.20 2.47 2.18

*Petrol RON97 - harga temasuk Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) 6%

Untuk melihat rekod pergerakan naik turun harga minyak, sila layari Senarai Harga Mingguan Minyak Petrol Dan Diesel.

harga minyak petrol dan diesel terkini, harga minyak petrol hari ini, harga minyak esok

Semoga maklumat harga semasa petrol dan diesel ini berguna buat semua pembaca khususnya para pemandu kereta dan penunggang motosikal.

Baca juga:

Click to go to top